Author Topic: WR841ND node setup not working  (Read 2218 times)

Offline danirs

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 5
WR841ND node setup not working
« on: August 14, 2016, 05:54:27 pm »
hi Sirs,

i have a problem with a TP-Lnk WR841ND v7 and worldspot firmware
the node setup not working
i try to connect but it says "Trying to reach router" - Authentication error : urlerror : <urlopen error [Errno 110] Connection timed out>
the hotspost name is FreeHOT  and the node is HOT1

one more question, is possible to allow facebook site before the connection?

thanks daniele

Offline WorldSpot

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2463
Re: WR841ND node setup not working
« Reply #1 on: August 15, 2016, 07:54:24 pm »
Hello

Did you read worldspot firmware instructions?
Do you get checkins?
Is it connected through the wan port?
Do you see a worldspot WiFi?

Offline danirs

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 5
Re: WR841ND node setup not working
« Reply #2 on: August 16, 2016, 10:49:03 am »
thanks for the fast reply!

Did you read worldspot firmware instructions? yes

Do you get checkins? i don't understand that, what does it mean?

Is it connected through the wan port? Yes.

Do you see a worldspot WiFi? Yes, the private and public wifi works good.

i did the configuration without problem, and the hotspot works.
i'm just not able to access to WorldSpot Firmware Realtime Dashboard

Offline WorldSpot

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2463
Re: WR841ND node setup not working
« Reply #3 on: August 16, 2016, 10:53:54 am »
OK, thanks for your response.

It is probable that your ISP is blocking some ports for the dashboard vpn to work.
It uses UDP on a specific port.

Offline danirs

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 5
Re: WR841ND node setup not working
« Reply #4 on: August 16, 2016, 12:35:06 pm »
i don't think is a isp problem, because i have another hotspot in the same network lan that works good in the last 4 years.

should be a problem during the firmware flashing?

Offline WorldSpot

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2463
Re: WR841ND node setup not working
« Reply #5 on: August 16, 2016, 01:09:00 pm »
I see that you use a very old firmware.
Please reflash from here:
http://dl.worldspot.net/wsbeta/14.07-20160229-1/

flash procedure:
http://www.worldspot.net/forum/index.php?topic=5772.msg24767#msg24767

Offline danirs

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 5
Re: WR841ND node setup not working
« Reply #6 on: August 16, 2016, 03:54:49 pm »
ok thanks for your support, but how can i upgrade without dashboard access?

Offline WorldSpot

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2463
Re: WR841ND node setup not working
« Reply #7 on: August 16, 2016, 04:51:09 pm »
Sorry, I forgot...

You need to connect through ssh (using putty for example).
But for this, you need to know the router ip address.
If you use a laptop, connect to the hotspot, then ssh to "10.1.0.1"
login is root
password is in your node's edit page.

dashboard commands should work the same in ssh.

Offline danirs

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 5
Re: WR841ND node setup not working
« Reply #8 on: August 17, 2016, 08:53:55 am »
I had a problem and i change the router.. now works good!!

last question, how can i give access at facebook page before hotspot connection? hope you understand me... :-[

Offline WorldSpot

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2463
Re: WR841ND node setup not working
« Reply #9 on: August 24, 2016, 05:07:06 pm »
in additional option in "Hotspots/Configure hotspot/Coova AP hotspots options",
For example, you can allow people to visit some allowed domains by setting the option:
HS_UAMDOMAINS=yourdomain.com,yourdomain2.com